Responsabilitate socială
Simpla existenţă a omului produce un impact asupra mediului înconjurător, dar şi a mediului social. Echipa noastră îşi doreşte să pună amprenta asupra societăţii în care trăieşte, dar şi să protejeze natura. O companie care se respectă trebuie să ţină cont de efectul pe care îl produce în mediul înconjurător lărgindu-şi aria şi spre domenii sociale şi educative.
SOCIAL
CERT Transilvania - Detașamentul de Intervenție la Dezastre
Suntem în colaborare cu voluntarii Asociaţiei CERT-Transilvania, suntem alături de ei participând activ la acţiunile umanitare pe care le organizează în timpul anului, acţiuni care se răsfrâng atât asupra mediului social cât şi asupra naturii.
În anul 2014 am luat parte ca sponsori la a VI-a ediţie a acţiunii umanitare organizate de CERT Transilvania, ediţie de Crăciun la care am contribuit cu drag, donând o parte din profit pentru susţinerea cauzei. Desigur nu am fi reuşit să facem acest lucru singuri, drept pentru care am apelat la clienţii noştri care ne-au sprijinit prin comenzile realizate pe site-ul magazinului nostru.
Din vânzările obţinute în luna noiembrie, până la jumătatea lunii decembrie 2014 am reuşit să donăm o sumă ce a reprezentat 20% din bugetul Campaniei Umanitare CERT Transilvania!Cu această sumă s-au realizat 35 de pachete conținând: făina, mălai, paste, ulei, zahăr, fasole, mazăre, conserve de carne și pește, dar și pachete speciale pentru cei mici.
Vezi video aici.
Acţiunea umanitară face parte din amplul proiect “CERT-Transilvania – Pentru semeni “, care a debutat în anul 2009 şi prin care se demonstrează că Ardealul are suflet reuşind să ajungă la familii nevoiaşe şi izolate în: Baltă, Dodeşti, Dolesti, Mâţeşti, Pădurea, Păltinei, Raşca, Muntele Rece, Bogdăneşti, Dobrusu, Joseni, Suseni, Măguri, Ghermanesti, Iujdei, Oţeleşti, Vidreni, Măguri Racatau.
ASOCIAŢIA Little People
Asociaţia activează din 1996, oferind suport emoţional, psihologic şi terapeutic copiilor bolnavi de cancer din ţară şi din Moldova. În primăvara anului 2018, echipa noastră a luat parte la mini competiţia de Footgolf Cluj organizată de către asociaţia „Little People”. În urma acestui eveniment, cu ajutorul sponsorilor şi al echipelor participante, o sumă importantă a fost obţinută. Intreaga sumă va fi investită în programele naţionale de suport psihosocial destinate copiilor bolnavi de cancer aflaţi în grija asociaţiei Little People. Activităţile lor nu se opresc aici, pentru că ZILNIC, zeci de voluntari și membri ai asociaţiei dau curaj şi speranţă copiilor în 9 secţii de oncologie din ţară şi nu numai.
Ne bucurăm că am luat parte alături de ei la acest eveniment de caritate, dar totodată distractiv, contribuind la programul terapeutic şi luptând alături de ei împotriva bolii.
MEDIU
Bile biodegradabile marca Bioval BIO
Stocul nostru cuprinde o gamă variată de consumabile, însă bilele biodegradabile sunt singurele produse care sunt prietenoase cu natura.Nu putem impune clienţilor noştri să comande doar bile biodegradabile, însă prezenţa permanentă în stocul nostru este importantă.
Bioval BIO sunt în conformitate cu standardele UE EN13432 referitoare la degradarea acestora în mediul natural. Bilele sunt folosite atât de pasionatii de airsoft cât şi de către forţele de ordine din America care le pun la dispoziţia soldaţilor în timpul trainingului.Ingredientele folosite la realizarea acestor bile sunt alese pentru a induce degradarea acestora odată utilizate şi ajunse într-un mediu natural, acolo unde datorită condiţiilor de mediu apă, aer, aciditatea solului, temperatură, etc. bilele se degradează într-un ritm mult mai rapid, decât bilele obişnuite.
Sprijinim mediul înconjurător
În primăvara anului 2016 (2 aprilie) compania noastră a contribuit cu o sumă importantă la ediţia a lV-a a campaniei de împădurire, acţiune locală care s-a desfăşurat de această dată la Muntele Baişorii, Vârful Buscat!
10.000 de puieţi de arbuşti, acoperind o suprafaţă de 2,2 ha, a reprezentat obiectivul celor 380 de voluntari şi membri CERT care au participat la această acţiune de mediu.Actiunea face parte din proiectul mai amplu “CERT- sprjină mediul inconjurator” prin care CERT a propus să responsabilizăm comunitatea cu privire la importanţa ecologizării şi a revitalizării pădurii.
Colectarea şi reciclarea acumulatorilor uzaţi
Acumulatorii utilizaţi în airsoft şi nu numai, conţin metale grele toxice ce reprezintă un pericol pentru mediu şi sănătate (NiCd, LiPo, cadmiu, nichel, litiu), astfel încât aceştia sunt clasificaţi drept deşeuri toxice.
Durata de viaţă a acestor acumulatori este limitată, ceea ce face ca la un interval de timp acumulatorii să devină deşeuri.
Conform legilor în vigoare, bateriile şi acumulatorii pot fi depozitaţi ca deşeuri periculoase la locul de vânzare. Prin urmare compania noastră colectează aceste deşeuri.Stăm la dispoziţia clienţilor noştri cu informaţii despre colectarea acestor acumulatori.
Puteţi să predaţi voi acumulatorii la un centru de colectare din oraşul vostru sau îi puteţi aduce la sediul nostru.
Colectarea şi reciclarea deşeurilor de hârtie
Am încheiat contract cu o companie care colectează şi reciclează deşeurile de hârtie, importate prin intermediul furnizorilor noştri, pentru a le introduce din nou în sistem.
În anul 2016 au fost introduse pe piaţa 1558 kg de ambalaj carton din care au fost reciclate 1120 kg carton.În anul 2017 au fost introduse pe piaţa 2129 kg de ambalaj carton din care au fost reciclate 1421 kg carton.